Ηχομονωτικό Γέμισμα Ξύλινων Πατωμάτων απο Ειδικούς Κόκκους Αυτοσβενύμενου Διογκωμένου Πολυστυρένιου (EPS)

Συντελεστής Θερμικής Αγωγιμότητας:
λ = 0,056 W / mK
Θερμική Αντίσταση για πάχος d=50mm

R = 0,893 m2K / W

Με βάση τον Κτιριοδομικό Κανονισμό, τα κτίρια πρέπει να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται έτσι, ώστε να προστατεύονται οι ένοικοι από κάθε μορφής θορύβους μέσα στα όρια της κατοικίας τους, όταν οι θόρυβοι δεν προέρχονται από τους ίδιους.  Με την ηχομόνωση προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους χρήστες ενός χώρου από τους ενοχλητικούς και δυσάρεστους ήχους που χαρακτηρίζονται ως θόρυβοι.  Παρότι ο χαρακτηρισμός ενός ήχου σαν θορύβου ενέχει πολλά υποκειμενικά στοιχεία (π.χ. η ακρόαση μουσικής δυνατά, μπορεί να ευχαριστεί κάποιους ενώ για άλλους να αποτελεί θόρυβο), το σίγουρο είναι ότι όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε ενοχληθεί από κάποιο θόρυβο. 

Το πρότυπο DIN 4109 ξεχωρίζει δύο τρόπους με τους οποίους μεταφέρεται ο ήχος.  Με μεταφορά μέσω του αέρα (αερομεταφερόμενος), συνήθως εξωτερικοί του κτιρίου θόρυβοι και με μεταφορά μέσω στερεών (κτυπογενείς), συνήθως εσωτερικοί του κτιρίου θόρυβοι.  Κτυπογενείς θόρυβοι που μπορούν να προέρχονται από βάδισμα, μετατοπίσεις συσκευών και επίπλων, κακή έδραση συσκευών κ.α. μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα ενοχλητικοί στα σύγχρονα κτίρια, καθώς μέχρι σήμερα σπάνια έχει γίνει επιμελής ηχομόνωση των οριζόντιων και κατακόρυφων δομικών στοιχείων.

Η αναγκαία ηχομόνωση από κρουστικούς θορύβους δεν μπορεί να γίνει απλά, όπως π.χ. τοποθετώντας διπλά τζάμια για να μειώσουμε τους εξωτερικούς αερόφερτους θορύβους. 

Το STYROFILL, είναι ο μοναδικός εύκολος και οικονομικός τρόπος γεμίσματος ξύλινων πατωμάτων χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.  Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του (δεν απορροφά υγρασία και μυρωδιές, δεν συντηρεί τους μύκητες, δε μουχλιάζει, δεν προξενεί φαγούρα στον τεχνίτη που το τοποθετεί, επιτρέπει τον αερισμό των ξύλων και δεν συντηρεί την φλόγα) αποτελεί ιδανική λύση στο πρόβλημα της ηχομόνωσης δαπέδων από κρουστικούς θορύβους, ενώ παράλληλα προσφέρει και θερμομόνωση. 

Χρησιμοποιείται σε καρφωτά ξύλινα πατώματα (γεμίζοντας τα κενά εξαλείφει τον θόρυβο που προέρχεται από τον τυμπανισμό που δημιουργεί το πάτωμα με τον βηματισμό ή την πτώση αντικειμένων) και μετά από σχετική δοκιμή, διαθέτει πιστοποιητικό από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Εργαστήριο Τεχνικών Υλικών - Εργαστήριο Ηχοτεχνίας, που δηλώνει ότι έχει Ηχομονωτική Ικανότητα Lnw = 53 dB.  Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι για να έχουμε ικανοποιητική απόδοση στην ηχομόνωση ξύλινων δαπέδων, θα πρέπει να γίνεται συνδυασμός του STYROFILL με ελαστικά παρεμβάσματα (λεπτομέρειες θα βρείτε στο έντυπο των τεχνικών χαρακτηριστικών).

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Για να κατεβάσετε το έντυπο Styrofill πατήστε εδώ

 

 
 


    ΕΔΡΑ   ΛΑΜΙΑ   ΑΘΗΝΑ     ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας,
35100 Λαμία
Τηλ.: 22310 66061,
Fax: 2231066060
e-mail: info@rizakos.gr
  1ο ΧΛΜ Π.Ε.Ο. Λαμίας-Δομοκού
35100 Λαμία
Τηλ.: 22310 35001,
Fax: 22310 43200
e-mail: lamia@rizakos.gr
  Ιβίσκου 134
13677 Αχαρναί
Τηλ.: 210 2466222,
Fax: 210 2847233
e-mail: athens@rizakos.gr
 

Τηλ.: 2310 755836,
Fax: 22310 66060
e-mail: salonica@rizakos.gr