Νέα

 

Οκτώβριος 2013

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Παθητικό Κτίριο που διεξήχθη μεταξύ 25-26 Οκτωβρίου 2013, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Η Γ. Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ, ως Χάλκινος Χορηγός του συνεδρίου, αλλά και ως εκθέτης στην PassiExpo 2013 είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το κοινό για τις λύσεις που προσφέρουν τα προϊόντα της στην κατασκευή ενός παθητικού κτιρίου.

Η εταιρία παρουσίασε τα νέα της προϊόντα όπως το καινοτόμο υλικό ipor, τη σύνθετη πρεσσαριστή πλάκα από αυτοσβενύμενο διογκωμένο πολυστυρένιο 2 πυκνοτήτων ιδανικό για χρήση σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων. Ο πυρήνας του υλικού είναι από γραφιτούχο διογκωμένο πολυστυρένιο μεσαίας πυκνότητας και η επιδερμίδα του από λευκό υψηλής πυκνότητας. O συνδυασμός των 2 υλικών επιτρέπει την υψηλότερη αντοχή του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης (ΣΕΘ) σε κρούση και διάτρηση λόγω της επιδερμίδας από υψηλή πυκνότητα, διατηρώντας ταυτόχρονα την ελαστικότητα της πλάκας, λόγω του πυρήνα από μεσαία πυκνότητα, η οποία προστατεύει τα επιχρίσματα του ΣΕΘ από ρηγματώσεις.

Στο σταντ της εταιρείας ο επισκέπτης μπορούσε να δει από κοντά πάχη πλακών από 6 έως 30 cm, σε διάφορους τύπους υλικού, λευκό ISOPOR, γραφιτούχο ΝEOPOR & NEOPOR PLUS, ροζ PERIPOR, με διαφορετικούς συντελεστές θερμικής αγωγιμότητας από 0,030 – 0,039 W/mK με τα οποία επιτυγχάνουμε U value του δομικού στοιχείου από 0,30 W/m2 K έως 0,10 W/m2 K.

Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 300 μηχανικοί καθώς και πλήθος εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κατασκευής. Η εταιρία Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ έκανε τρεις παρουσιάσεις με θέμα την θερμομόνωση στα παθητικά κτίρια, τα έργα αναφοράς της, τα παραγόμενα υλικά και την πιστοποίηση τους.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να ενημερώσει για όλες τις πτυχές του σχεδιασμού και υλοποίησης παθητικών κτιρίων, να παρουσιάσει τα πιο πρόσφατα στοιχεία υλοποίησης και πρακτικών εφαρμογών του προτύπου και να δώσει σύγχρονες, καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις σχετικά με τις έντονες απαιτήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος.

Οκτώβριος 2013

Η Γ.Κ. Ριζάκος Α.Β.Ε.Τ.Ε. πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά προσθέτοντας στη γκάμα της τα πιστοποιημένα πανέλα υπέρυθρης θέρμανσης HEAT WAVE. 

Τα πανέλα υπέρυθρης θέρμανσης παράγονται από την Ελληνική εταιρίαVETA με τα αυστηρότερα στάνταρ παραγωγής και για το νομό Φθιώτιδας διατίθενται αποκλειστικά από την εταιρεία Γ.Κ. Ριζάκος Α.Β.Ε.Τ.Ε.

Η υπέρυθρη θέρμανση είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τρόπος θέρμανσης στην Ευρώπη και τώρα γίνεται ακόμα πιο προσιτός με χρηματοδότηση 100%

Απολαύστε σήμερα σε κάθε χώρο σας την καινοτομία HEAT WAVE που υπερέχει παντού με διαφορά.

 • Η πιο υγιεινή ζέστη, δεν ανακυκλώνει τη σκόνη, δεν μεταφέρει μικρόβια
 • Η πιο όμορφη ζέστη, σαν πίνακας ζωγραφικής, με εκτυπώσιμη επιφάνεια, για έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες, ή τη ζωγραφιά που σχεδίασε το παιδί σας !
 • Η πιο εύκολη ζέστη, απλά βάζετε τη συσκευή στην πρίζα
 • Η πιο οικονομική ζέστη, σε κόστος κατανάλωσης, από όλα τα συμβατικά μέσα θέρμανσης (κλιματιστικά, αετόθερμα πετρελαίου, αερίου ή ηλεκτρικού ρεύματος)
 • Η πιο έξυπνη ζέστη, για να έχετε κάθε στιγμή τον έλεγχο του κόστους κατανάλωσης
 • Η πιο προσιτή ζέστη, με χρηματοδότηση 100% σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, για εξόφληση μέχρι και σε 5 χρόνια

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, διευκρίνηση η απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 22310 35001 - 3 και στο 
info@rizakos.gr

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα της Γ.Κ. Ριζάκος Α.Β.Ε.Τ.Ε. στο 1ο χλμ Λαμίας – Δομοκού και να ενημερωθείτε, πως μπορείτε να συνδυάσετε τα πανέλα υπέρυθρης θέρμανσης HEAT WAVE με εσωτερική ή εξωτερική θερμομόνωση, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη.

Οκτώβριος 2013

 

Σχεδόν ένα χρόνo μετά το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ προχωράει στην υλοποίηση του 2ου Πανελλήνιου Συνέδριου για το Παθητικό Κτίριο που θα διεξαχθεί μεταξύ 25-26 Οκτωβρίου 2013, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Η Γ. Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ, ως Χάλκινος Χορηγός του συνεδρίου, αλλά και ως εκθέτης στην PassiExpo 2013 θα είναι εκεί για να παρουσιάσει τα νέα της προϊόντα για την εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας και στέγης και να ενημερώσει το κοινό για τις λύσεις που προσφέρουν τα προϊόντα της στην κατασκευή ενός παθητικού κτιρίου.

Στόχος του συνεδρίου είναι να ενημερώσει για όλες τις πτυχές του σχεδιασμού και υλοποίησης παθητικών κτιρίων, να παρουσιάσει τα πιο πρόσφατα στοιχεία υλοποίησης και πρακτικών εφαρμογών του προτύπου και να δώσει σύγχρονες, καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις σχετικά με τις έντονες απαιτήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος.

Οι διήμερες εκδηλώσεις για το Παθητικό Κτίριο συγκεκριμένα θα περιλαμβάνουν:

 • ΣΥΝΕΔΡΙΟ (26/10/2013): Με τη συμμετοχή των μελών του ΕΙΠΑΚ και όχι μόνο από όλη την Ελλάδα.
 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – WORKSHOPS (25/10/2013): Με τη συμμετοχή κορυφαίων ειδικών από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 • ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (25–26/10/2013): Με τη συμμετοχή των σημαντικότερων εταιρειών του κλάδου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά πώς σχεδιάζεται, υλοποιείται και λειτουργεί ένα παθητικό κτίριο.
 • ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (25–26/10/2013): Διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας υλοποιημένων και υπό υλοποίηση έργων.

Για δηλώσεις συμμετοχής

http://passiexpo.com/events/booking/

Σεπτέμβριος 2013

NEA MEΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΧΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ

ΤΗΣ Γ. Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ

Η Γ. Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ ολοκλήρωσε νέα επένδυση στην παραγωγική της διαδικασία η οποία της επιτρέπει να παράγει μεγαλύτερα πάχη από το παρελθόν στις θερμομονωτικές πλάκες της που παράγονται από καλούπια όπως τα Neopor Plus+ THP EPS 100 & EPS 200, Peripor THP EPS 250, τα οποία είναι κατάλληλα για εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων και τα Ιsoplak TX & BT EPS 120, Peripor BT-AM EPS 200, Neoplak TX EPS 100 & BT EPS 150 & AM EPS 200 που διατίθενται για τις υπόλοιπες θερμομονωτικές εφαρμογές, όπως θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας, στοιχείων από σκυρόδεμα, στέγης, συμβατικού δώματος, δαπέδων, θεμελίων, περιμετρικών τοιχίων και αντεστραμμένου δώματος (μόνο τα ΕPS 200).

Να υπενθυμίσουμε ότι τα κοφτά θερμομονωτικά προϊόντα της εταιρείας μας παράγονται σε ότι πάχος ζητηθεί, για παράδειγμα ακόμη και 300mm, με το οποίο πάχος είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι τοποθετήθηκε για 1η φορά στην Ελλάδα σε μια κατοικία στη Θεσσαλονίκη, στην αρχή του καλοκαιριού εφέτος, με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με γραφιτούχο αυτοσβενύμενο Διογκωμένο Πολυστυρένιο Neopor EPS με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λd = 0,031W/mK.

Στα Neopor Plus+ THP EPS 100 & EPS 200 (λd = 0,030W/mK), Peripor THP EPS 250 (λd = 0,033W/mK) η δυνατότητα παραγωγής μας ήταν μόνο για 50mm πάχος σήμερα περιλαμβάνει επίσης πάχη 60, 70, 80, 100, 120 & 140mm υπερκαλύπτοντας της ανάγκες της αγοράς στην εξωτερική θερμομόνωση. Να επισημάνουμε ότι το λ των προϊόντων μας διατηρείται σταθερό σε βάθος χρόνου και δεν χειροτερεύει όσο αυξάνεται το πάχος. Ακόμη και στο πάχος των 140mm το λ είναι ίδιο με αυτό των 50mm, οπότε ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής του ακινήτου εκμεταλλεύεται στο 100% την βελτιωμένη θερμομόνωση που αναλογικά του προσφέρει το μεγαλύτερο πάχος.

 Στα Ιsoplak TX & BT EPS 120, Peripor BT-AM EPS 200, Neoplak TX EPS 100 & BT EPS 150 & AM EPS 200 η δυνατότητα παραγωγής μας ήταν μόνο για 30, 40, 50, 60 & 70mm πάχος σήμερα περιλαμβάνει επίσης πάχη 80 & 100mm υπερκαλύπτοντας της ανάγκες της αγοράς στις περισσότερες εφαρμογές θερμομόνωσης. Το τμήμα έρευνας & ανάπτυξης της εταιρείας μας δεν σταματά να εργάζεται με απώτερο σκοπό την εξέλιξη βελτιωμένων καινοτόμων προϊόντων που εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες του καταναλωτή, του μελετητή και του συνεργείου εφαρμογής των υλικών. Έως το τέλος του 2013 η εταιρεία Γ. Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ θα διαθέτει στην αγορά νέα, καινοτόμα θερμομονωτικά προϊόντα και νέες βελτιωμένες εκδόσεις των υφισταμένων.

 

Σεπτέμβριος 2013

NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ. Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ

ΑΒΕΤΕ

Η Γ. Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ ολοκλήρωσε νέα επένδυση στην παραγωγική της διαδικασία η οποία της επιτρέπει να παράγει μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων από το παρελθόν στις θερμομονωτικές πλάκες της που χρησιμοποιούνται ως στρωτήρες για τις σωληνώσεις του νερού στην ενδοδαπέδια θέρμανση.

Η ομάδα προϊόντων αυτή με την εμπορική ονομασία ISOFLOOR παραγόταν σε 2 τύπους πυκνότητας EPS 150 & 200 και επίσης με την προσθήκη ή όχι φράγματος υδρατμών από φύλλο πολυστυρενίου υψηλής αντοχής στην κρούση HIPS (έκδοση PLUS). To υφιστάμενο σχέδιο του ISOFLOOR είχε βήμα 75mm, η απόσταση από το κέντρο της μιας σωλήνας από την επόμενη, και εξυπηρετούσε καλύτερα πάχη σωλήνα από 18 έως 20mm. Παράλληλα, το πάχος θερμομόνωσης της πλάκας του ISOFLOOR ήταν 25mm και άλλα 25mm ύψος είχαν οι κόμβοι γύρω από τους οποίους πλέκεται η σωλήνα του νερού. Το υφιστάμενο μετονομάστηκε σε ISOFLOOR 75 – 25 όπου 75mm είναι το βήμα από κόμβο σε κόμβο και 25mm το πάχος του επίπεδου τμήματος της πλάκας.

Τα νέα προϊόντα ISOFLOOR αφορούν τη δυνατότητα παραγωγής πάχους μόνωσης 15mm και 25mm, καθώς και τη δημιουργία νέου σχεδίου κόμβων με βήμα 50mm από το κέντρο της μιας σωλήνας μέχρι το κέντρο της επόμενης. Το νέο σχέδιο το οποίο ονομάζεται ISOFLOOR 50 – 25 & 50 – 15 ανάλογα με το πάχος του επίπεδου μέρους της πλάκας, εξυπηρετεί καλύτερα πάχη σωλήνα από 16-18mm. Kαι οι 3 νέοι τύποι, 75 – 15,  50 – 25 & 50 – 15 παράγονται και με φράγμα υδρατμών και χωρίς και βεβαίως και στους 2 τύπους πυκνότητας EPS 150 & 200. Oι εκδόσεις με πάχος 15mm ενδείκνυνται για ανακαινίσεις όπου το διαθέσιμο ύψος είναι μικρότερο από ότι συνήθως ή και για συνδυασμό του ISOFLOOR με πλάκες 20mm SilentFLOOR από κάτω, για την προσθήκη και ηχομόνωσης του κάτω ορόφου από τον κτυπογενή θόρυβο του επάνω δαπέδου. Σημαντικό είναι επίσης ότι το ίδιο κιβώτιο χωράει 14m2 πλάκες 50 – 15 ή 75 – 15 σε σχέση με τα 10m2 που χωράει από τις 50 – 25 ή 75 – 25, εξοικονομώντας κόστος μεταφοράς σε μακρινές αποστολές.

 

Μάϊος 2013

Η πετυχημένη σειρά των σεμιναρίων Passive House Basics συνεχίζεται με το έβδομο στη σειρά και πρώτο στη Θεσσαλία σεμινάριο, που θα γίνει στη Λάρισα στις 18 Μαίου σε συνεργασία με το ΤΕΕ Θεσσαλίας και την στήριξη της Γυψοποιίας KNAUF ΑΕΒΕ και της Γ.Κ.ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ.

Οι εταιρίες KNAUFκαι ΡΙΖΑΚΟΣ είναι γνωστές για την πολύχρονη συνεργασία τους στο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης THERMOPROSOPSIS καθώς και την προσπάθεια τους για την εξοικονόμηση ενέργειας στην κατασκευή. Για άλλη μια φορά λοιπόν το αποδεικνύουν στηρίζοντας το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου στην προσπάθειά του να ενημερώσει τον τεχνικό κόσμο για τις βασικές αρχές του παθητικού κτιρίου με τη μορφή σεμιναρίων.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου PASSIVEHOUSEBASICS υπάρχουν δύο επιλογές.

1. Να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, ως μη μέλος του ΕΙΠΑΚ, με κόστος  50 ευρώ. Θα πρέπει να καταθέσετε το ποσό για τη συμμετοχή στο λογαριασμό του ΕΙΠΑΚ στην Τραπεζα Πειραιως (ΙΒΑΝ  GR43 0172 1930 0051 9305 9610 644)  και να αποστείλετε την απόδειξη με email η με φαξ στο 211 4088417, μαζί με τα στοιχεία σας.

2. Να εγγραφείτε μέλος στο ΕΙΠΑΚ με ετήσια συνδρομή, οπότε δικαιούστε μεταξύ άλλων και την παρακολούθηση αυτού του σεμιναρίου δωρεάν  Έχετε όμως πολύ περισσότερα προνόμια. Περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να γίνετε μέλη του ΕΙΠΑΚ και για τα προνόμια που θα έχετε, θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.eipak.org στις ενότητες «Γινε μέλος» και «Παροχές Μελών» δεξιά στο κάθετο μενού.

Σε όλους τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης. Οι θεσεις ειναι περιορισμένες.

Θα τηρηθεί σειρα προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site του ΕΙΠΑΚ www.eipak.org         

 

Μάρτιος 2013

Η Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε.  το Σάββατο 13 Απριλίου θα φιλοξενήσει στην έδρα της στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας το 6ο σεμινάριο PASSIVE HOUSE BASICS που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου.
Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου υπάρχουν δύο επιλογές. 1. Να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, ως μη μέλος του ΕΙΠΑΚ, με κόστος  50 ευρώ. Θα πρέπει να καταθέσετε το ποσό για τη συμμετοχή στο λογαριασμό του ΕΙΠΑΚ στην Τραπεζα Πειραιως (ΙΒΑΝ  GR43 0172 1930 0051 9305 9610 644)  και να μας αποστείλετε την απόδειξη με email η με φαξ στο 211 4088417, μαζί με τα στοιχεία σας.
2. Να εγγραφείτε μέλος στο ΕΙΠΑΚ με ετήσια συνδρομή, οπότε δικαιούστε μεταξύ άλλων και την παρακολούθηση αυτού του σεμιναρίου  δωρεάν. Έχετε όμως πολύ περισσότερα προνόμια. Περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να γίνετε μέλη του ΕΙΠΑΚ και για τα προνόμια που θα έχετε, θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.eipak.org
Σε όλους τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια μας  δίδεται  βεβαίωση  παρακολούθησης. Οι θεσεις ειναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρα προτεραιότητας.
Για περισσοτερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου στο τηλέφωνο, 211 4088417

 

Μάρτιος 2013

 

Η Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ θα είναι χορηγός στο συνέδριο που διοργανώνεται στο Αμφιθέατρο Marousi Plaza την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 όπου Επιχειρήσεις & Βιο΅ηχανία συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα συνέδριο αφιερω΅ένο στις εφαρ΅οσ΅ένες πρακτικές ενεργειακής διαχείρισης και εξοικονό΅ησης.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές από όλους τους κλάδους της ελληνικής επιχειρη΅ατικότητας συζητούν πώς η αξιοποίηση:

 • Τεχνολογικών Καινοτο΅ιών
 • Αειφορικού Βιο΅ηχανικού Σχεδιασ΅ού (συ΅παραγωγή, ανάκτηση θερ΅ότητας, αντλίες θερ΅ότητας)
 • Αειφορικού Κτηριακού Σχεδιασ΅ού (θερ΅ο΅όνωση, θέρ΅ανση, ψύξη, φωτισ΅ός, αυτο΅ατισ΅οί)
 • Ενεργειακής Διαχείρισης, Συστη΅άτων & Λογισ΅ικών
 • Ενεργειακών Επιθεωρήσεων
 • Εξειδικευ΅ένων Στελεχών και Συ΅βούλων

συντελεί σε αξιοση΅είωτη ΅είωση κόστους, αύξηση ανταγωνιστικότητας και περιορισ΅ό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Δείτε το πρόγραμμα.....

Δήλωση συμμετοχής....

 

Φεβρουάριος 2013

Η Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ έγινε μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου.

http://www.eipak.org/img/logo.png

 

Φεβρουάριος 2013

Το ΚΕΚ ΑΤΕxcelixi ΑΕ και η TUV Rheinland Hellas S.A σας προσκαλούν σε ενημερωτική επιστημονική συνάντηση με θέμα :

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ : ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 (17:30 – 20:00), στο Εκπαιδευτικό και Συνεδριακό κέντρο ATExcellixi (Οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 154 και Ρωμυλίας, περιοχή Καστρί-Νέα Ερυθραία)

Κατεβάστε την πρόσκληση......

 

 

Στην έκθεση Infacoma θα διεξαχθούν οι παρακάτω ημερίδες:

Η πρώτη Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 (11:00 - 20:40) στην Αίθουσα Ν. Γερμανός στο Περίπτερο 8 και έχει ως θέμα "Μετά τον Κ.ΕΝ.Α.Κ. - Ενεργειακές & Περιβαλλοντικές Απαιτήσεις από τα Κτίρια του 2020".

Κατεβάστε το πρόγραμμα της ημερίδας...

Κατεβάστε την πρόσκληση της ημερίδας...

Η δεύτερη Ημερίδα με θέμα «Εφαρμογές Ενεργειακής Αναβάθμισης & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 (11:00 – 21:30) στην ίδια αίθουσα.

Κατεβάστε το πρόγραμμα της ημερίδας...

Κατεβάστε την πρόσκληση της ημερίδας...

Εκ των εισηγητών της εκδήλωσης είναι ο κ. Κωνσταντίνος Ριζάκος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ – Manchester Business School MBA, και θα μιλήσει για την "Κατασκευή παθητικών κτιρίων με θερμομονωτικά υλικά".

Η εταιρεία μας σας περιμένει στον προθάλαμο της αίθουσας για να σας ενημερώσει για τις λύσεις που διαθέτει για την Εξοικονόμηση Ενέργειας και την Ανακαίνιση κτιρίων καθώς και για τα νέα καινοτόμα προϊόντα της.

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/TEE_HOME_NEW

Φεβρουάριος 2013

Σεμινάρια

PASSIVE HOUSE BASICS

Το πρώτο βήμα για το σωστό σχεδιασμό παθητικών κτιρίων.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μηχανικούς κάθε είδους καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων του οικοδομικού τομέα. Είναι το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων που οδηγούν, εφόσον ο συμμετέχων το επιθυμεί, στην πιστοποίηση του ως "Passive house designer/consultant" .

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί τρία PHB με επιτυχία, δύο στην Αθήνα και  ένα στη Θεσσαλονίκη. Πάνω από 120 συνάδελφοι μηχανικοί και στελέχη τεχνικών και εμπορικών εταιρειών τα έχουν παρακολουθησει.

-
Το 6ο σεμινάριο Passive House Basics θα γίνει στη Λαμία με χορηγό την εταιρεία  στις 13/4/2013 με χορηγό την εταιρεία Γ. Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ


Οι ενότητες του σεμιναρίου είναι οι εξής:

 • ·  Εισαγωγή. Το πρότυπο Passive House
 • ·  Κέλυφος κτιρίου. Εξάλειψη Θερμογεφυρών. Αεροστεγανότητα
 • ·  Κουφώματα. Προδιαγραφές και τοποθέτηση
 • ·  Θέρμανση και ψύξη
 • ·  Αερισμός και εσωτερική ποιότητα αέρα
 • ·  Ενεργειακό ισοζύγιο. Το λογισμικό PHPP
 • ·  Τα οικονομικά της κατασκευής
 • ·  Πιστοποίηση νέων και υφιστάμενων κτιρίων. Παραδείγματα εφαρμογών

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου γίνεται επίσης παρουσίαση των προϊόντων της χορηγού εταιρείας και διδεται ενημερωτικό υλικό.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι περίπου 7 ώρες και ξεκινάει στις 10 το πρωι. Για την παρακολούθηση του υπάρχουν δύο επιλογές. 

 

1. Να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, ως μη μέλος του ΕΙΠΑΚ, οπότε το κόστος είναι 50 ευρώ. Θα πρέπει να καταθέσετε το ποσό για τη συμμετοχή στο λογαριασμό του Ινστιτούτου στην Τραπεζα Πειραιώς (ΙΒΑΝ  GR43 0172 1930 0051 9305 9610 644) και να μας αποστείλετε την απόδειξη με email η με φαξ στο 211 4088417, μαζί με τα στοιχεία σας.

2. Να εγγραφείτε μέλος στο ΕΙΠΑΚ με ετήσια συνδρομή φυσικού προσώπου 90 ευρώ, οπότε δικαιούστε μεταξύ άλλων και την παρακολούθηση αυτού του σεμιναρίου δωρεάν  Έχετε όμως πολύ περισσότερα προνόμια. Περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να γίνετε μέλη του ΕΙΠΑΚ και για τα προνόμια που θα έχετε, θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.eipak.org  στις ενότητες "Γινε μέλος" και " Παροχές Μελών" δεξιά στο κάθετο μενού.

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια σεμινάρια μας δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.
Περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση για τα σεμινάρια μας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.eipak.org 

 

Φεβρουάριος 2013

Έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο βρήκαν τα μέλη της Greenpeace για να διαμαρτυρηθούν για τις αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου και των τιμολογίων της ΔΕΗ. Έστησαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών "το σπίτι που μπάζει από παντού"!

Ένα κρεβάτι, ένα γραφείο, καλοριφέρ, μια πολυθρόνα... Ότι υπάρχει σε ένα σπίτι δηλαδή. Μαζί τους, τα μέλη της Greenpeace είχαν γράψει σε χαρτιά συνθήματα όπως: "Κι εγώ κρυώνω στο σπίτι μου" και "Εξοικονόμηση ενέργειας, κερδίζουμε όλοι".

Η Greenpeace κάλεσε τους πολίτες να ζητήσουν από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να επενδύσει σε ένα μαζικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων.

 

 

 

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Έτος 2012

Έτος 2011

Έτος 2010

Έτος 2009

Έτος 2008

Έτος 2007

Έτος 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    ΕΔΡΑ   ΛΑΜΙΑ   ΑΘΗΝΑ     ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας,
35100 Λαμία
Τηλ.: 22310 66061,
Fax: 2231066060
e-mail: info@rizakos.gr
  1ο ΧΛΜ Π.Ε.Ο. Λαμίας-Δομοκού
35100 Λαμία
Τηλ.: 22310 35001,
Fax: 22310 43200
e-mail: lamia@rizakos.gr
  Ιβίσκου 134
13677 Αχαρναί
Τηλ.: 210 2466222,
Fax: 210 2847233
e-mail: athens@rizakos.gr
 

Τηλ.: 2310 755836,
Fax: 22310 66060
e-mail: salonica@rizakos.gr